Translate

sâmbătă, 28 februarie 2015

Despre religie

   Ce intelegeti prin Dumnezeu ? Eu unul ma intalnesc cu ideea de Dumnezeu cand ma gandesc la entitate absoluta care nu a creat viata si universal asa cum zice religia … pentru mine  Big Bang-ul este inceputul sa zic (o sa revin cu alt articol cu cateva teorii asupra Big Bang-ului si cateva idei de la fizicieni renumiti ) … Singularitatea cu dimensiune zero si masa infinita, aflata, înainte de explozie, la limita dintre materie si idee este cea care ar putea spune o poveste decenta si acceptabila despre absolut, despre principiu. Asta înseamna, cel putin pentru mine, ca marile Carti Sfinte sunt politica si manipulare, fiindca pun prea acut problema a ceea ce trebuie sa faca sau nu trebuie sa faca omul.  
Nu neg exista lui Dumnezeu ,asa cum A. Einstein a afirmat inainte de moartea sa : "in univers exista prea multa ordine , ca sa nu existe o entitate care sa o fi creat " . Reneg , biserica , daca studiati despre acest subiect  recomand cartea , Istoria religiilor , unde o sa vedetii , clar , demonstrat faptul ca  toate religiile care au supravietuit in ziua de astazi , descriu acelasi Dumnezeu , doar cu alte cuvinte ... Trebuie sa va ganditi   sa cititi pintre randuri biblia, coranul si sa nu-l luati mot-a-mot.Nu e mai  valabila si o varianta in care Dumnezeu a creat ordinea universala si a lasat lucrurile sa decurga de la sine ?

   Spre exemplu ce inseamna a nu citi mot-a-mot , in biblie , mai exact geneza capitolul 3 , paragraful 22 , care zice mai exact :
·          Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” “
   
Nu ridica oare cumva prea multe semne de intrebare , eu unul inteleg din acest citat mai exact faptul ca daca Dumnezeu a creat intradevar omul , omul a fost creat fara sa judece , un om primordial , care dadea si primea totul fara sa stea pe ganduri , cand zic asta nu ma refer neaparat material , dar apoi se pare ca omul a invatat sa judece “cunoscand binele si raul “ Deci asta trebuie sa te ajute sa iti dai seama ca judecata care o arunci zi de zi catre ceilalti  vine de la “diavol” sa ii zicem asa , pentru ca sarpele la pacalit pe om sa muste din marul cunoasteri , care i-a oferit dupa cum afirma puterea de a diferentia binele si raul , adica puterea de a judeca , si ma refer prin judecata puterea de a "arata cu degetul "  … Iar referirea la pomul vieti, cred mai exact c avrea sa spuna , despre lucrurile pe care le vei face in viata asta , asa o sa traiesti vesnic , Exista o teorie a balantei pe care universal functioneaza , dar am sa revin in articolul urmator asupra ei . Acesta este un citat usor totusi , exista putini oameni care ar tinde sa crede in existent reala a unui pom al vieti si tot asa , dar problema e ca exista si oameni care intradevar cred ca e pe bune , si e cam nasol sa fi atat de naiv , parerea mea …
  
    Sunt credincios , am zis doar ca reneg religia ortodoxa, dar nu si pe Dumnezeu , sunt de acord cu studiul tuturor religiilor in scoala, nu doar cu aprofundarea ortodoxismului . Parintii au libertatea de a-si purta copiii prin biserici in afara scolii. Nimeni nu le interzice asta. Uitati-va la tarile in care religia se confunda cu puterea politica a statului. Populatia este indoctrinata si distrusa. Femeile aproape ca nu au niciun drept.  
O sa revin cu mai multe asupra acestui subiect , pentru ca sunt multe de discutat pe tema asta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu