Translate

luni, 10 februarie 2014

Iarna pe ulita !

Se intampla ca mai mereu sa fug de iarna,de frig,iar de cativa ani incoace am si reusit sa fac lucrul asta,anul asta din pacate m-am cam fraierit singur.
Mai exact am facut un mic zbor in Romanica chiar in perioada cand a venit zapada,asa frig am tras de mai aveau putin si imi sareau si dinti din gura.
Totul a fost total neprogramat,un prieten de al meu avea de rezolvat niste probleme si m-a rugat sa ma duc cu el,sa beau si eu o cafea in ,,prea iubita mea tara'',iar de la a rezolva cateva probleme,a bea o cafea,a sta trei sau patru zile am ajuns sa ramanem pe meleagurile natale doua saptamani.
In primele doua zile cand am ajuns a fost vremea destul de ok,partea de vest a Romaniei e mult mai calda fata de sud,ma refer la zona mea,mai exact Tg-Jiul unde mureai incet dar sigur .
Si normal cum am ajuns,am inceput sa rezolvam problemele,sa bem cafelele si sa vedem fetele,ca doar ce dracu le vedem odata maxim de doua ori pe an,tin sa zic ca distractia asta a fost mai obositoare decat daca munceam la foc automat,dar partea importanta este ca m-am relaxat,a fost placut si m-am distrat de mi-au sarit capacele.
Atunci cand a venit zapada,am luat-o si noi din loc spre Targu-Jiu sa vad si eu cum e treaba prin zona mea,o miscare cam proasta,nu ne-am informat cum trebuie de conditiile meteorologice,am prins iarna pe val,zapada nu se mai oprea dar din fericire am ajuns la destinatie cu toate patru rotile,ba chiar si cu rezerva intreaga fara sa mai punem lanturile de la cei sase cai frumosi.Am observat chiar ca nu suntem asa dezorganizati cum tot vehicula presa,da bun,suntem dar presa exagera in mod deliberat,indiferent de ce si cum,am ramas impresionat intr-un mod mai neplacut despre accidentul aviatic,sa moara saracii de frig,de ce oare cand vin acasa mereu vad atata prostie si indiferenta ?
Sincer,iubesc tara si melagurile mele natale,chiar daca mai am foarte putine legaturi si lucruri care ma atrag,dar urasc ipocrizia,indiferenta si prostia,de la cea mai mica clasa sociala,politica pana la rangul cel mai inalt,cine zicea ca ,,traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul '' a zis bine.
Nu vreau sa povestesc prea multe detalii din ceea ce am facut acasa,lucruri obisnuite si lipsite de importanta(pentru voi) ca doar daca vin pentru putin timp trebuie sa fac tot ceea ce pot,ba chiar sa mai iau si la pachet,asa de rezerva,precaut mereu.
Am avut si ceva noroc cu ninsorile pentru ca nu am prins blocaje,strazile au fost cat de cat ok,era zapada dar se putea circula,si ca sa nu uit ca se tot zice de noi ca suntem dezorganizati dar Sloveni sunt mai ca noi,la intoarce in Slovenia era polul nord,gheata,ghetari,zapada de 20cm pe autostrada,deci pe final am fost si putin satisfacut in firea mea rautacioasa : ,,uite ca nu numai noi suntem pe langa cand vine vorba de dezapezire''.
Stiu ca in mai multe judete au fost blocaje si zapada care ajungea la patru metri,sper ca ati trecut cu bine peste iarna asta,eu v-am povestit pe scurt mica mea escapada in Romanica intr-un moment nu tocmai potrivit.
Cum e vorba romanului : ,,noi sa fim sanatosi ca boala vine'' si avem timp sa le facem pe toate,acum sper din tot sufletul ca in viitor cand o sa mai calc pe meleagurile natale sa mai aud si d'ale bune,nu numai rele despre tot ce e si tine de tara noastra.

Pe curand dragi prieteni,si nu in ultimul rand : sa aveti parte de o iarna calduroasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu