Translate

sâmbătă, 15 decembrie 2012

,,Saraci si cinstiti"

Am preferat sa aduc in discutie biserica de la noi pentru ca nu de putine ori mi-au ,,sarit in ochii'' poze de genul ,articole de genul si am inceput sa ma documentez si eu putin ca tot omul ,am ramas profund impresionat de sumele castigate de patriarhia tarii noastre si de ceea ce detine .

Patriarhia Romana a castigat la sfarsitul anului trecut suma de 6,6 milioane de euro ceea ce inseamna ca ai nostri preoti is buni afaceristi deoarece companii foarte mari au avut venituri mult mai mici,sa dam cateva exemple :


- McDonald's România a inregistar 4,2 milioane de euro la sfarsitul anului 2011 .
- Rewe Group , operatorul magazinelor de tip discount Penny Market şi Penny Market XXL, a avut anul trecut un profit de 1,2 milioane de euro
- Europharm, fabrica de medicamente a companiei GlaxoSmithKline, a avut un profit net de euro în 2011 de 6 milioane de euro
- Romsilva a obţinut un profit de 4,9 milioane de euro în 2011
- Alpiq Romenergie SRL, una dintre firmele aşa-numiţilor băieţi deştepţi din energie, a obţinut anul trecut un profit de 6,28 milioane de euro
- ArcelorMittal Galaţi a avut un profit de 8 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei.

Tragem concluzia ca biserica noasta stie sa faca ,,afaceri'' plus ca detine o avere de 3 miliarde de euro : ,,cel mai mare cult din România deţine peste 70.000 de hectare de pădure şi teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante şi ferme " sa intelegem ca ,,Doamne,Doamne " le-a dat vreun pont de afaceri ?

De unde vin toti banii acestia ?

Lumanari,obiecte religioase ,donatii si plus afacerile : hoteluri ,restaurante si multe alte afaceri pe care le detine patriarhia.
Patriarhia sustine ca termenul de profit este un termen impropriu cultelor religioase deoarece sumele ramase sunt transferate pentru activitatiile bisericilor pentru anul viitor .

Numai cand te uiti la astfel de cifre te ia capul ,vorbim de biserica care detine o avere impresionanta si are un profit la fel de uimitor ,biserica spre parerea mea e ca si o mare companie iar preotii ,,mai marii '' capii acestor afaceri ,daca stam bine si ne gandim are logicia ,dc ?
,,Preafericitul are o superlimuzina,un audi a8 de peste 70 de mii de euro .O foloseste din 2007 ,atunci cand a primit-o cadou de la porsche,saracul de el . Iar reşedinţa patriarhală din satul Dragoslavele, judeţul Argeş, care se întinde pe o suprafaţă cât trei terenuri de fotbal, ar valora câteva milioane de euro "
Nu multi afaceristi de genul se ascund sub o ,,sutana'' si fac afaceri de milioane de euro fara ca nimeni sa-i traga la raspundere ,ii critic pentru ca nu este normal sa detii asemenea afaceri si asemenea cifre in numele biserici care e impotriva bunurilor materiale ,a banilor care se considera a fii ,,ispitele diavolului''

Am incercat sa fiu cat mai putin isultator la adresa acestor oameni care ,,ne reprezinta'' prin biserica chiar daca din tot dinadinsul as vrea sa injur putin ,o sa o fac in gand pentru a ma linistii .
In tara asta sunt oameni saraci care traiesc de pe o zii pe alta ,oameni care au mai ramas doar cu credinta si speranta ca ceva se va schimba intr-o zii si pentru ei ,acesti oameni merg la biserica si se roaga in fiecare duminica acestor oameni care traiesc in lux si conduc imperii in numele religiei .
Inca din cele mai vechi timpuri biserica a fost o putere de neclintit ,studii ale istoriei care dovedesc asta .

Simpla mea concluzie e ca oamenii care au dus tara in acest punct sunt vinovati pentru tot ceea ce s-a intamplat,se intampla si se va intampla .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu