Translate

marți, 22 ianuarie 2013

,,Tva-ul practicat de ... "

 Tva-ul practicat de depozitele de calculatoare ,undeva la 30%  

Cati dintre noi nu ar vrea sa-si faca calculatorul dupa propria configuratie ?

Cei care sunt pasionati de jocuri ,programare ,s.a.m.d pot alege depozitele de calculatoare ,unde isi fac calculatorul componenta cu componenta ,dar ... stiati ca cei de la depozitele de calculatoare practica un tva exagerat ?
Spre exemplu zilele trecute am fost sa rezolv o mica problema la un calculator de genul cumparat nou ,si proprietarul mi-a aratat factura cu toate componentele puse pe carcasa : un procesor i3 de ultima generatie ,8gb ram ddr3 , placa video de 1gb pe 64biti ,2 ori 500 gb hdd = 1 tera , dvd-rw ,o carcasa simpla si alte mici ,,chichite'' pe care poate am uitat sa le mentionez . Ceea ce m-a impresionat la culme era faptul ca fiecarei componente i se punea tva-ul , caculatorul a ajuns la suma de 2000 si ceva ron ,cu tot cu tva pretul final a fost de 2600 .
Deci 600 ron tva-ul ,plus faptul ca procesorul ala i3 era destul de umflat ,undeva pe la 800 de ron cu tva cu tot ,cu banii astia luai un i5 sau chiar daca mai puneai 100-150 de ron luai un i7 ,placa video la fel de umflata ,undeva la 600 ron cu tva cu tot ,e o placa video de 1gb pe 64 de biti ,sa fim seriosi ,au preturile de pornire de la 100 de ron noi .
Deci am tras concluzia finala ca un calculator facut la depozit te duce ca unul luat din magazin +/- , tva-ul ala fictiv ,piese cu preturi umflate ,etc .
Eu unul daca as fii un doritor de genul si as avea cunostintele minime de hardwere + un prieten ,o cunostinta mai experimentata ,as incepe sa mi fac propriul meu calculator in timp ,sa mai ,,pescuiesc '' o promotie ,cum ar fii site-urile astea cu componente care au lichidari de stoc ,produse resigilate ai ajunge sa faci un calculator de genul - 2600 ron cu un 1600 +/- ,ai economisit 1000 ron ,oare nu's buni sau destul de multi ?
Sa nu credeti ca fac reclama site-urilor de pc-uri ,componente,desktop pentru ca nu am dat nici un nume ,sunt atatea ,nu sunt nici impotriva depozitelor ,dar ... pentru mine e hotie curata sa numai zic ca acel calculator a venit fara sistem de operare instalat sau sa fii primit un sistem de operare + licenta la cati bani a fost .
Decizia e a ta ,a fii sau a nu fii !!!
-A fii unul din majoritatea persoanelor care cumpara de la depozite ,magazine cu preturi umflate .
-Sau a nu fii inca o persoana adunata la majoritata care cumpara fara a se interesa ,a fii mai comod/a la alegerea propriului calculator ,plus de asta sa mai ramai cu bani in plus sa-ti iei si o imprimanta ,un monitor ,un hhd extern ,un router ,s.a.m.d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu